Budapesti felszállás a Groupama Arena parkolójában
Hírlevél feliratkozás
INFORMÁCIÓ
(+36) 1 269 5855 info@apollon.hu
Triad Homes
GNTO

Általános Információ

Hasznos Tudnivalók Görögországról

VÍZUM, ÚTLEVÉL

A magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy a jogszabályoknak megfelelő személyi igazolvánnyal, vízum nélkül maximum 3 hónapot tartózkodhatnak Görögországban. Az úti okmánynak a visszautazástól számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie. A repülős utaknál a jogszabályoknak megfelelő személyi igazolvánnyal is lehet utazni.

MAGYAR NAGYKÖVETSÉG (ATHÉN)

Telefon: +30 210-7256800, +30 210-7256801

Ügyeleti telefonszám: +36 80 368 036

PÉNZVÁLTÁS, HITELKÁRTYA

A hivatalos fizetőeszköz az EURO. Ajánljuk, hogy lehetőség szerint EURO-t vigyenek magukkal. Amennyiben más valutájuk van (pld: USA dollár), és azt szeretnék EURO-ra váltani, erre a bankokban, helyi partnerirodáinkban vagy a szállodák recepcióján van lehetőség. Hitelkártyával általában csak néhány magas kategóriájú szállodában és vendéglátóhelyen lehet fizetni. A bankokban, illetve automatákban felvehetnek készpénzt a bankkártyájukról. Az általánosan elfogadott kártyák a VISA, EC, MC. Tájékoztató jellegű árfolyam: 1 EURO = kb. 325 Ft

IDŐELTOLÓDÁS

+1 óra a magyarországihoz képest.

TELEFONÁLÁS

Telefonálás Magyarországra: 00-36-körzetszám-telefonszám. Görögországban általában jól használhatók a mobiltelefonok. Indulás előtt a feltételekről érdeklődjön szolgáltatójánál (különösen az adatforgalommal kapcsolatos tudnivalókról és tarifákról).

HELYI KÖZLEKEDÉS

A települések közötti összeköttetést autóbuszjáratok biztosítják, az autóbuszjegyek árai távolságtól függőek, a rövid távú járatok általában 1-10 EURO között változnak. A helyi menetrendekkel kapcsolatban képviselőnknél és a helyi partnereinknél kapthatnak bővebb felvilágosítást. Az éjszakai közlekedést taxik segítik, illetve mindenhol bérelhető autó, motor, néhol kerékpár is. Kérjük fokozottan figyeljenek a közlekedési szabályok betartására, mert az utóbbi időben szigorodtak a közúti ellenőrzések. A közlekedési eszközök bérlésével kapcsolatban bővebb felvilágosítást helyi képviselőnktől és a helyi partnereinknél kaphatnak.

MÚZEUMOK, LÁTNIVALÓK

A múzeumok és az ókori emlékek általában hétfő kivételével minden nap látogathatóak 9.00-15.30-ig. A belépőjegyek árai kb. 5-20 EURO között változhatnak, múzeumtól függően. A feltárási területek, múzeumok, műemlékek és látnivalók nyitva tartási idejéről valamint a belépőjegyek áráról helyi képviselőnk vagy helyi partnerirodánk ad pontos tájékoztatást.

ÜZLETEK NYITVATARTÁSA

Nyaralóhelyeken

Az üzletek az üdülőterületeken általában egész nap, késő estig (kb. 22.00-ig) tartanak nyitva. A szupermarketek és minimarketek legtöbbje a hét minden napján nyitva tart. A vendéglátóipari egységek (éttermek, tavernák, kávézók, bárok) természetesen minden nap nyitva vannak. Több nyaralóhelyen a hét bizonyos napján piac is van, erről bővebb tájékoztatást a képviselőnktől vagy partnerirodánktól kaphatnak.

Nagyobb városokban

A nagyobb városokban az üzletek általában 8.30-14.00- ig, a hét bizonyos napjain délután 17.00-21.00-ig is nyitva vannak. Ünnepnapokon minden üzlet és intézmény zárva tart, kivéve egyes vendéglátóipari egységeket.

Hasznos Információ a Görögországi Utazásokhoz

ÚTI OKMÁNYOK

A magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy a jogszabályoknak megfelelő személyi igazolvánnyal, vízum nélkül utazhatnak Görögországba. Az útvonalba eső országok (Szerbia, Macedónia) aktuális beutazási feltételeiről és a szükséges okmányokról a Külügyminisztérium hivatalos oldalán kaphatnak naprakész tájékoztatást. Irodánk nem vállal felelősséget, ha az úti okmányok hiánya, érvénytelensége miatt az adott ország hatósága megtagadja a határátlépést. Ebben az esetben a hazautazásról az utasnak magának kell gondoskodnia. A befizetett részvételi díjat irodánknak nem áll módjában visszatéríteni. Felhívjuk a magyar állampolgársággal nem rendelkező Utasaink figyelmét, hogy a problémák és kellemetlenségek elkerülése érdekében, érdeklődjenek az átutazási szabályokról az érintett országok követségein (esetleges vízumkényszer, stb.)!

Hasznos Információ Saját Gépkocsival Utazók Számára

AJÁNLOTT ÚTVONAL

Saját gépkocsival utazóknak az autóbuszaink útvonalával megegyező útvonalat ajánljuk, az alábbiak szerint:

Röszke (határátkelő)- Novi Sad-Belgrád - Nis - Presevo (határátkelő)- Szkopje - Evzoni (határátkelő) - Görögország

Budapest és Thesszaloniki között az útvonal megegyezik az európai E75-ös autóúttal!

Toloba utazóknak: Evzoni (görög határ) - Katerini - Larissza - Lamia - Athén - Nafplio - Tolo útvonalat ajánljuk (szinte végig autópálya).

Pargara és Lefkadara utazóknak: Evzoni (görög határ) Veria - Kozani - Grevena - Igoumenitsa (eddig autópálya) - Parga - Lefkada útvonalat ajánljuk.

HIVATALOS IRATOK

Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy indulás előtt informálódjanak a biztosító társaságuknál a külföldre szóló biztosítási zöldkártyák kiállításának feltételeivel kapcsolatban. Saját érdekükben és a külföldi kellemetlenségek elkerülése érdekében nemzetközi biztosítási zöldkártya nélkül ne hagyják el az országot.

AUTÓPÁLYADÍJAK

Az autópályadíjakat Szerbiában, Makedóniában és Görögországban is szakaszonként, fizetőkapuknál kell kiegyenlíteni. Nincs autópályamatrica. Annak ellenére, hogy Szerbiában és Makedóniában a fizetőkapuknál EURO-ban is lehet fizetni, saját tapasztalataink alapján és a kapuknál történő pénzváltásból adódó nehézségek miatt azt javasoljuk, hogy legyen Önöknél mindkét ország fizetőeszközéből elegendő és azzal egyenlítsék ki az autópályadíjakat. Általában minden ország határátkelőhelyén lehet EURO-t az adott ország pénznemére váltani.

Szerbia

Macedónia

A görög autópályadíjak útszakaszoktól függően kb. 1-4 EURO között változnak. A feltüntetett árak tájékoztató jellegűek

ÁRFOLYAMOK, PÉNZVÁLTÁS

Felhívjuk figyelmüket, hogy a következőkben megjelentetett árfolyamok tájékoztató jellegűek és a 2018. decemberi árfolyamokat tartalmazzák. Általában minden határon, belépés után lehetőség van pénzváltásra.

1 EUR = kb. 118 szerb dinár

1 EUR = kb. 62 makedón denár

ÜZEMANYAGÁRAK ÉS TANKOLÁS

Az útvonal során, Szerbiában és Macedóniában is több benzinkútnál tankolhatunk. Az útvonalon több MOL, ÖMV és EKO töltőállomás található.

Üzemanyagárak:

Az árak tájékoztató jellegűek és átlagárak (2018. december). Az töltőállomásokon a benzinárak között nagyobb különbségek is előfordulhatnak. A kőolaj világpiaci árának ingadozása miatt kérjük, indulás előtt tájékozódjanak a pontos üzemanyagárakról!

Szerbia

95-ös ólommentes kb. 148 dinár/liter gázolaj kb. 158 dinár/liter

Makedónia

95-ös ólommentes kb. 62 denár/liter gázolaj kb. 58 denár/liter

Görögország

95-ös ólommentes kb. 1,5 EUR/liter gázolaj kb. 1,3 EUR/liter

TIPP

Szerbiában és Makedóniában ügyeljenek a sebességkorlátozások betartására, különösen a lakott területeken.

UTAZÁS/KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖK

Az APOLLON TRAVEL által szervezett programoknál az utazás repülővel (charter vagy menetrend szerinti járattal), autóbusszal vagy egyénileg történik. Az utazási lehetőségeket a programfüzetben minden úti célnál pontosan feltüntetjük.

Utazás repülővel:

A charterjáratok olyan utazási irodák által bérelt repülőjáratok, amelyekkel átszállás nélkül juthatnak el a kiválasztott úti célra. A menetrendről előzetes felvilágosítást irodánkban kaphatnak, de ezek változtatási jogát a légitársaságok fenntartják. A charterekre történő beszállás repölőjegy nélkül, az utazáshoz szükséges személyi okmányok bemutatásával történik. A poggyászokra vonatkozó súlykorlátozás légitársaságonként eltérhet, melyről aktuális információt a légitársaságok honlapján, illetve irodánkban kaphatnak. Menetrend szerinti járatok esetén a beszállókártyákat irodánkban személyesen vagy e-mailben lehet átvenni.

Utazás autóbusszal:

Az autóbuszos utazásnál kérjük vegyék figyelembe, hogy az utazás időtartamát nagyban befolyásolja a várakozási idő az országhatárokon, és az útközbeni megállások hossza is. Ezért az utazási és érkezési időket csak körülbelül tudjuk megadni. Az észak-görögországi nyaralóhelyekre az utazási idő kb. 20 óra.

Utasaink az autóbuszra személyenként maximum 2 db, összesen 20 kg-ot meg nem haladó bőröndöt vagy táskát adhatnak fel, illetve 5kg-ot meg nem haladó kézipoggyászt vihetnek fel az autóbuszra magukkal. Zsugorfóliás, rekeszes és kartonos italok szállítására a csomagtérben és az utastérben sincs lehetőség! Az autóbusz közlekedőin bármilyen csomag elhelyezése balesetveszélyes, ezért TILOS!

Kérjük Utasainkat, hogy a csomagok mennyiségének a megengedett határát tartsák be, mert további csomagok szállítására az autóbuszok csomagterének mérete miatt nincs lehetőség!

Az autóbuszokon háziállatok szállítására nincs lehetőség.

Az APOLLON TRAVEL fenntartja a jogot, hogy bizonyos közlekedési feltételek mellett, a gazdaságosság figyelembe vételével egyes nyaralóhelyeket az útvonalon összevonjon. Az autóbuszok komfortos WC-vel, légkondicionálóval, TV-vel, és DVD lejátszóval felszerelt autóbuszok. Az autóbuszokon a dohányzás tilos! Az autóbuszokon az ülésrendet az APOLLON TRAVEL határozza meg, de felár ellenében lehetőség van fix ülőhely foglalására. Az ülőhely kiválasztásakor meg kell jelölni emeletes és nem emeletes buszon is, melyik oldalon és hányadik sorban kérik a fix ülőhelyet. A mennyiben irodánk nem tudja biztosítani az előre lefoglalt, fix ülőhelyet (járatok összevonása vagy autóbuszok cseréje miatt), úgy a befizetett fix ülőhely felárát visszafizetjük. Felhívjuk figyelmüket, hogy a visszaúton nem biztos, hogy ugyanazon az autóbuszon utaznak mint odafelé. A fix ülőhelyek foglalása a vidéki transzferjáratokra nem érvényesíthető.

GPS KOORDINÁTÁK

Újdonság katalógusunkban, hogy az összes szálláshelynél feltüntettük az arra vonatkozó GPS koordinátákat, melyek alapján a google segítségével (és más navigációs rendszerekkel) meg tudják nézni a szállások pontos helyét. Egyénileg utazó utasainknak ez segítséget nyújthat a szálláshely megtalálásához. A GPS koordináták használatakor kérjük, vegyék figyelembe az adatok pontosságára vonatkozó figyelmeztetéseket. A GPS koordinátákat fok, perc és másodpercben adtuk meg a maps.google.com meghatározása alapján és segítségével. Az előforduló esetleges pontatlanságért felelősséget nem vállalunk!

SZÁLLÁS

Az APOLLON TRAVEL programfüzetében szereplő szálláshelyek kategorizálása az Utazási Iroda tapasztalatai és helyi ismeretei alapján történik. A szállodák hivatalos kategóriáját megtalálják a szálláshelyek leírásánál (az apartmanoknak és villáknak hivatalos besorolásuk legtöbb esetben nincs).

Hotelek:

A hotelek leírásánál igyekeztünk minden fontos információt megjelentetni, ezek tartalmazzák a hotelek szolgáltatásait, a szobák felszereltségét, az ellátást, a hotelek fekvését valamint a saját (pozitív és negatív) véleményünket. A szobák elosztását minden esetben a szálloda végzi, igényeiket szívesen továbbítjuk, de kérjük, ha valamilyen kívánságuk van, azt minél előbb, már a foglaláskor jelezzék. Az igények továbbítása a szálloda felé nem garancia arra, hogy azt teljesíteni is tudják, ezért ezzel kapcsolatban irodánk nem vállal felelősséget. A szállodák által nyújtott gyermekkedvezményeket minden szálláshely esetén csak úgy lehet igénybe venni, ha a gyermek(ek) két, teljes árat fizető felnőttel együtt utaznak.

Apartmanházak:

Az ajánlott apartmanházakban, villákban stúdiók és apartmanok egyaránt megtalálhatók. A stúdió mindig egy légterű elhelyezést jelent egy konyhasarokkal, általában maximum 3 fő elhelyezésére alkalmas, nem pótágyazható további személyre. A szállodák által nyújtott gyermekkedvezményeket minden szálláshely esetén csak úgy lehet igénybe venni, ha a gyermek(ek) két, teljes árat fizető felnőttel együtt utaznak. Az apartmanoknál és stúdióknál gyermekkedvezmény oly módon vehető igénybe, ahogy az ártáblázatban fel van tüntetve. Katalógusunkban minden elhelyezés ára személyenként van feltüntetve, az áttekinthetőség kedvéért. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a görögországi apartmanok általában nagyon egyszerűen berendezettek, a konyha a legszükségesebbekkel van felszerelve. Ez alól kivételek a magas kategóriájú apartmanházak, amelyek az átlagosnál esetenként jobban felszereltek. Amit az apartmanokba vinni kell: törülköző, konyharuha, WC papír, tisztítószerek, mosogatószer, mosogatószivacs. A konyhában hűtőszekrény, mosogató, általában villanyrezsó, legszükségesebb edények, evőeszközök, poharak, tányérok találhatók a létszámnak megfelelően. Az apartmanok takarításáról a vendégeknek nyaralásuk alatt maguknak kell gondoskodniuk. Az apartmanokat kitakarítva kapják meg, és így is kell őket átadni. Ajánlatos érkezéskor figyelmesen átnézni stúdiójukat/ apartmanjukat és az esetleges hiányokat, hibákat azonnal jelezni a képviselőnek vagy a háztulajdonosnak, akik rövid időn belül igyekeznek az észlelt hibákat, hiányosságokat orvosolni. Az ott-tartózkodás ideje alatt az apartmanokban/stúdiókban okozott - nem rendeltetésszerű használatból eredő - károkért az utas teljes anyagi felelősséggel tartozik. Az APOLLON TRAVEL által lekötött kapacitással rendelkező szálláshelyeken a szobaelosztást irodánk végzi. A szobák elosztása azok típusától (hány fő elhelyezésére alkalmas, ágyak elosztása stb.), az esetleges nagyobb társaságok elhelyezésétől, a több turnusra utazók létszámától is függ. Irodánk a legjobb tudása alapján igyekszik a szobákat elosztani. Az esetlegesen felmerülő kéréseket és igényeket (emelet, szobaszám stb.) megpróbáljuk teljesíteni, de nem tudjuk azokat garantálni.

Pótágyak:

A szálláshelyeken általában a normál kétágyas szobákat pótágyazzák, kivéve, ha a szállásleírásnál egyértelműen jelezzük, hogy három- vagy négyágyas szobáról van szó. A pótággyal bővített szobák - főként alacsonyabb kategóriájú szálláshelyek esetében - túlzsúfoltak lehetnek. A pótágyak sok esetben nem normál méretű fekhelyek, hanem kihúzható vagy szétnyitható ágyak, esetenként emeletes ágyak (kanapé, fotelágy, stb.).

Szobák elfoglalása és elhagyása:

A nemzetközi szabályoknak megfelelően a szobák az érkezés napján 14 óra után foglalhatóak el. Amennyiben korábban érkeznének szálláshelyükre, megértésüket kérjük, ha szobájuk még nincs átvehető állapotban. A szobákat az elutazás napján általában reggel 9 óráig kell elhagyni. Egyes szálláshelyeken biztosítanak a csomagok tárolására megfelelő helyet. Azonban a legtöbb szálláshely nem rendelkezik zárható csomagszobával, így a várakozási idő alatt a poggyászok elhelyezéséről és őrzéséről vendégeinknek kell gondoskodniuk.

Víz- és áramszolgáltatás:

Hosszú ideig tartó szárazság, hőség esetén előfordulhat, hogy problémák adódnak a főszezoni túlzott kihasználtság miatt a vízszolgáltatásban és az áramszolgáltatásban. A szálláshelyeknek ilyen esetekre nincsen befolyásuk. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy sok szálláshelyen a melegvíz szolgáltatást napkollektorok biztosítják, így rossz időjárási viszonyok esetén illetve éjszaka előfordulhat, hogy a melegvíz ellátás nem kielégítő vagy szünetel.

Rovarok:

Az éghajlat és a tenger közelsége miatt a szálláshelyeken sajnos gyakran megjelenhetnek különféle rovarok (bogarak, szúnyogok stb.), ezért szúnyogriasztót és rovarölő szert ajánlatos magukkal vinni. Jelenlétük sajnos még a magas kategóriájú szállodák területén, a folyamatos rovarírtás ellenére sem zárható ki.

Katalógusunk képanyaga:

Mivel katalógusunk jóval az Ön utazása előtt készült, előfordulhat, hogy időközben végrehajtott átalakítások miatt katalógusunk képei nem pontosan az aktuális állapotot tükrözik. A szobákról látható képek tájékoztató jellegűek, nem tudjuk garantálni, hogy Vendégeink szobái pontosan ugyanolyanok lesznek.

Szállások környéke, strand:

A szállások környékének, illetve a strandoknak a rendezettségéért és tisztaságáért nem az utazásszervező iroda a felelős.

Építkezések:

Az üdülőhelyeken előforduló építkezések nem az utazásszervező cég hibájából történnek, az építkező vállalat legtöbbször nem is értesíti még a szomszédos szálláshelyeket sem. Az egyes szálláshelyeken is folyhatnak előre nem jelzett felújítási munkálatok, amelyek miatt megértésüket kérjük.

Háziállatok:

Közlekedési eszközeinken és szálláshelyeinken háziállatok szállítására és elhelyezésére nincs lehetőség.

WiFi:

Szálláshelyeink többsége már WiFi-vel (vezeték nélküli internet hozzáférés) felszerelt. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a technikai adottságoktól függően nem biztos, hogy minden szobában ugyanolyan lesz a jel erőssége. Általában nem elegendő filmek letöltéséhez illetve nagyobb adatállomány letöltéséhez. A házakban előfordulhat, hogy csak a közös helyiségekben lehet rendesen internetezni. A szolgáltatók kiválasztására és a routerek minőségére sajnos nincs hatásunk. Így az internetes szolgáltatás folyamatosságáért valamint erősségéért nem tudunk felelősséget vállalni.

Légkondicionáló:

A légkondicionáló berendezések használatánál, kérjük, ügyeljenek arra, hogy csak zárt nyílászárók mellett használják azokat. Sok szálláshely esetén a nyílászárókon érzékelők vannak, így csak akkor működik a légkondicionáló, ha azok be vannak zárva. A szobák elhagyása esetén a klímákat biztonsági okokból ki kell kapcsolni! A szobai kártyákat TILOS a kulcsokról leszedni illetve letörni. Az ebből eredő károkat a háztulajdonosok a helyszínen megfizettethetik.

ELLÁTÁS

A szálláshelyek mindegyikénél feltüntettük a részvételi díjban szereplő ellátást, illetve, hogy van-e lehetőség további ellátás befizetésére. A félpanzió minden esetben reggelit és vacsorát jelent. Amennyiben az ellátást valamilyen okból (fakultatív/egyéni kirándulás, betegség stb.) kifolyólag nem veszik igénybe, akkor annak díját nem tudjuk visszatéríteni. Ilyen esetekben általában hideg csomag kérhető a szálláshelytől (igényüket előre - előző nap - kell jelezni).

FAKULTATÍV PROGRAMOK

A programfüzetben megjelent fakultatív programok a helyszínen EURO-ban fizethetők be a helyi irodákban. Amennyiben a helyszínen nincs magyar nyelvű idegenvezető, a programok vezetése idegen nyelven történik. A katalógusban feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, a nyár folyamán állandóan változhatnak (akció, mennyiségi kedvezmény stb.), erről irodánk nem kap tájékoztatást. Az egyes üdülőhelyeken induló fakultatív programokat (kirándulásokat) minden esetben a helyi irodák szervezik és bonyolítják le. A programok és azok árainak módosítási jogát külföldi irodák fenntartják. A fakultatív programok lebonyolításáért minden felelősség a helyi irodákat terheli, így a felmerült problémákkal, esetleges reklamációkkal forduljanak a képviselőhöz vagy a szervező irodához még hazaindulásuk előtt, mert visszatérve már nem lehet a kártérítési igényeket érvényesíteni.

IDEGENVEZETÉS/KÉPVISELET

A programfüzetben található legtöbb úti célnál Utasaink problémamentes nyaralása érdekében magyar nyelvű képviselő áll rendelkezésre. Amennyiben olyan üdülőhelyet választanak, ahol magyar nyelvű képviselő nincs, ott helyi partnerirodánk munkatársai általánosan használt idegen nyelveken készek Önöknek segíteni.

HELYI SZOKÁSOK

Kérjük, vegyék figyelembe és tartsák tiszteletben a helyi szokásokat. A helyi szokások megismerésében segítséget nyújtanak telepített idegenvezetőink illetve helyi partnerirodáink.

A templomokba és kolostorokba fedetlen karral és rövidnadrágban vagy rövid szoknyában belépni tilos. Görögországban a szórakozóhelyek általában hajnalig tartanak nyitva, ami a pihenni vágyók nyugalmát esetenként zavarhatja. A szálláshelyek környékén – különös tekintettel a központi elhelyezkedésű szállások esetében – a bárok, diszkók és egyéb szórakozóhelyek által kibocsátott hangerő nem minden esetben szabályozott, így ezekkel szemben sem helyi partnerirodánk, sem képviselőnk érdemben eljárni nem tud, a szálláshely megválasztásakor erre legyenek tekintettel.

IDEGENFORGALMI ADÓ

2018. január 1-től Görögországban idegenforgalmi adó fizetendő, melyet a helyszínen, érkezéskor a szálláshelyen kell megfizetni. Az adó mértékével kapcsolatos információkért és bővebb tájékoztatásért keresse irodánkat vagy figyelje a weboldalunkat!

ÚTLEMONDÁSI BIZTOSÍTÁS

Az APOLLON TRAVEL által szervezett utazásoknál kötelező útlemondási biztosítást számítunk fel. Az útlemondási biztosítás megkötése Utasaink érdekében történik. Az esetleges kötbérezési időszakon belüli rendkívüli lemondás esetén (a Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe által meghatározott feltételek szerint), a Biztosító a kötbér önrésszel csökkentett összegét utasainknak megtéríti. Az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5%-a. Bővebb információ és a biztosítási szabályzat irodánk weboldalán (www.apollontravel.hu) olvasható.

BETEGSÉG-, BALESET- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS (BBP)

Az APOLLON TRAVEL által szervezett utazásoknál a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást a részvételi díj nem tartalmazza, Utasaink érdekében megkötését ajánljuk.

AKCIÓS UTAK

Irodánk fenntartja a jogot, hogy egy adott program indulása előtt, a még szabad férőhelyeket akciós áron értékesítse. Ebben az esetben a korábban leelőlegezett vagy kifizetett programokra árcsökkentés vagy visszatérítés nem jár. Akciós utak foglalása esetén előfordulhat, hogy irodánk csak a szálláshely kategóriáját jelöli meg, a szálláshely nevét érkezéskor tudják meg utasaink.